Українці можуть дізнатися, як відрізнити справжній сир, який приготували з натурального молока, від так званого "сирного продукту", до якого входять переважно рослинні жири.

Про це стало відомо завдяки інформації, яку розповіли експерти молочної галузі в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

Для багатьох сир – дуже смачний продукт, також він ще корисний для організму, але тільки, якщо він дійсно натуральний. Якщо вживати замість натурального сиру сирний продукт, то ніякої користі організму це не принесе.

Правда, при цьому наші смакові рецептори залишаться задоволеними, адже виробники підробок навчилися віртуозно використовувати смакові добавки для залучення покупців.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

”Якщо у сирному продукті тваринний жир замінено рослинним жиром, то такий продукт безумовно буде напружувати обмін речовин, погіршувати роботу печінки та в принципі шкоду для здоров'я завдавати”, – каже дієтолог Борис Скачко.

Пальмова олія, яку кладуть у цей продукт, не становила б для нашого організму великої небезпеки, якби ми його вживали лише час від часу. Однак сьогодні вже майже не знайти продуктів (не тільки молочних), в яких не використовувалося б це масло.

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

Як відрізнити натуральний сир від сирного продукту

Перша відмінність – це ціна. З огляду на високу вартість молока натуральний сир не може бути дешевим, кажуть експерти. Тому сирний продукт відчутно дешевший за натуральний сир. Але навіть ціни на сирні продукти, за якими нам їх продають, непомірно завищені. Насправді їх собівартість набагато нижча.

Розрізнити їх можна і по запаху. Насправді сирний продукт має яскраво виражений надмірний запах. А натуральний сир приємно та ненав'язливо пахне молоком. На вигляд вони також відрізняються. Сирний продукт, як правило, не пружний, а в'язкий та ламкий. Натуральний сир повинен бути твердим, пружним і пористим, а у випадку, якщо це сир бри - м'яким і тягучим.

Нагадаємо, що українці стали значно менше споживати сир, названо вагому причину.

Раніше ми повідомляли, як зміняться ціни на овочі в Україні до грудня: прогноз експерта.