Для українців, які зігрівають свої житла переважно за рахунок газу, з'явилися важливі новини. Вже у квітні 2023 року може бути переглянуто тариф на газ для побутових споживачів. Голова податкового комітету Данило Гетьманцев висловив думку, що поточний тариф є дуже низьким, він упевнений, що цінник невиправданий.

Про це Данило Гетьманцев детально розповів під час форуму "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади: виклики воєнного часу".

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Нардеп також додав, що, на його особисту думку, це потрібно було зробити набагато раніше, адже фіксований тариф на газ для побутових споживачів на рівні 7,99 гривні за кубометр газу – це дуже дешево і це невиправдано дешево. Водночас Гетьманцев зазначає, що обіцянку уряду та президента буде виконано.

Варто також нагадати нашим читачам, що з 1 травня 2021 року в Україні діє річний та місячний тариф. Розмір річного тарифу мали переглянути до 30 квітня цього року, проте через війну уряд заборонив підвищувати тарифи до її закінчення. Відповідно річний тариф залишився тим самим.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Через війну дуже багато постачальників припинило надавати послуги своїм клієнтам, відповідно ті перейшли на тариф постачальника останньої надії (ПОН). Цю роль в Україні виконує НАК "Нафтогаз", але не більше ніж 60 днів. Також до ПОН переходять клієнти постачальника, якого позбавили ліцензії.

Загалом споживачами постачальника є 12,3 мільйонів домогосподарств, для яких діє тариф у 7,96 гривні за кубометр газу.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії.

Раніше повідомлялося, що мораторій від президента не допоміг: українці скаржаться на стрімке зростання цін на комуналку.

Також, температуру в квартирах у опалювальний сезон знизять: уряд прийняв остаточне рішення.