Ціни на яйця, від яких останнім часом у покупців темніє в очах, почнуть стабілізуватись, а потім знижуватись. Про це в ефірі "Медіа центру України" повідомив директор Спілки птахівників України Сергій Карпенко.

Сергій Карпенко заявив, що до кінця жовтня ціни на курячі яйця стабілізуються, а вже у листопаді почнуть знижуватися.

Ціни на яйця в Україні, скріншот з відео
Ціни на яйця в Україні, скріншот з відео

"Очікуємо цього місяця на збільшення пропозицій від промислового сектора завдяки збільшенню виробництва. Адже підприємства почали відновлювати своє поголів'я в червні-липні. У жовтні буде стабілізація цін на яйця і очікуємо, що вже в листопаді буде зниження цін на полицях магазинів", - прогнозує експерт.

Яйця, скріншот: YouTube
Яйця, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він наголосив, що сплеск цін на яйця був спровокований сезонними коливаннями кількості продукції, а також зменшенням виробників яєць через повномасштабну війну. Експерт додав, що багато птахофабрик залишилися на тимчасово окупованих територіях або перебували в зоні активних бойових дій і зараз не працюють. Згідно з оцінками, виробництво яєць впало приблизно на 20%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти подорожчають найбільше до кінця 2022 року: українців готують на гірше.

Також наш портал інформував, вершкове масло сягає 70 грн, а копчена ковбаса подорожчала ще на 75: актуальні ціни в супермаркетах .

Крім того, ми писали, переходимо на пшоно, адже навіть вареники будуть без сметани: українців накрило новою хвилею подорожчання.