У вересні 2022 року поряд з багатьма іншими продуктами зросла й середня споживча ціна на вершкове масло. Фахівці дали прогноз стосовно ситуації у категорії молочних продуктів.

Згідно з даними Державної служби статистики, вартість вершкового масла збільшилася на 1,6%, а у порівнянні з серпнем, – до 61,53 грн/200 г проти 60,59 грн/200 г.

Водночас з початку цього року масло подорожчало на 17,9% – з 52,17 грн/200 г у січні. Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях

Вершкове масло, скріншот з відео
Вершкове масло, скріншот з відео

Крім того, згідно з даними моніторингу, виторг від експорту молочних продуктів був рекордним. Загалом було продано продукції на суму $35,9 млн, що на 9,2% більше, ніж у серпні та на 145% більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як пояснює аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька, високі експортні ціни та спрощені процедури на кордоні підтримують продаж української молочної продукції на зовнішні ринки. Також фахівчиня прогнозує, що у жовтні варто очікувати сезонного скорочення експорту. Проте його показники все ще будуть високими.

Вершкове масло, скріншот з відео
Вершкове масло, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення