Бананові шкірки, як і багато інших начебто уже непридатних продуктів, не варто викидати, адже для них легко знайти способи вторинного використання. В господарстві вони точно згодяться!

Наприклад, городники багато чого не викидають, а переробляють. Така ж ситуація й з із банановими шкірками. Піклуватись про майбутні посадки треба завчасно, тому викидати цінні відходи не треба.

Як правильно використовувати бананові шкірки у городництві

банани, скріншот з відео
банани, скріншот з відео

Бананові шкірки є досить корисними, адже вони містять потрібні для рослин та ґрунту мінерали та мікроелементи. Врахуйте, що для підживлення майбутньої розсади це є цінне надбання: фосфор, калій, магній, залізо, цинк, марганець, натрій і ін. Щобільше, банани є натуральним та екологічно чистим добривом.

Приготування добрива з бананових шкірок

Для приготування такого добрива, знадобиться 3-х літрова банка та сушені шкірки від 5-6 бананів. Залийте їх водою, закрийте кришкою та поставте в тепле місце на 3 дні. Після цього процідіть настій та поливайте рослини. Розхід — на 1 рослину 100 мл.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Не дивуйтеся, що часто у простих речах виявляється набагато більше користі, ніж в дорогих препаратах з магазину. Тому, якщо є така можливість, намагайтеся отримати користь для майбутнього врожаю таким простим способом.

Банани, фото: pixabay.com
Банани, фото: pixabay.com

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення