Морква в Україні подорожчала навіть попри сезонне збільшення пропозиції на українському ринку.

Про те, що овоч відновив зростання ціни, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Зазначається, що на сьогодні українські виробники готові відвантажувати моркву не дешевше за 15-18 грн/кг ($0,41-0,49/кг), а це в середньому на 18% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Водночас за словами галузевих експертів, тенденція зростання цін спостерігається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення у сховища.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Фермери відзначають, що моркву зараз активно закуповують як гуртові компанії, які закладають її на зберігання, так і населення, яке формує запаси на зиму. Водночас досить стабільним залишається збут у роздрібних мережах.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За даними аналітиків, наразі ціни на моркву в Україні вже втричі вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Однак учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін у цьому сегменті може бути тимчасовим явищем.

Фахівці прогнозують, що подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж моркви зі сховищ. А це своєю чергою призведе до збільшення постачання і, як наслідок, до зниження відпускних цін.

морква, скріншот з відео
морква, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення