Продукти в Україні, на превеликий жаль, не перестають зростати у ціні внаслідок складної економічної ситуації в країні, яка виникла після повномасштабного російського вторгнення та окупації частини територій.

Як повідомляється на сайті Мінфін, великі українські супермаркети оновили ціни на борошно та маргарин.

Наприклад, згідно з їхніми даними станом на 18 жовтня середній цінник на пшеничне борошно торгової марки "Хуторок" станом на 12 жовтня підвищився в середньому на 4 копійки, становивши 22,15 грн/кг.

Механічні способи розпушити тісто
Просіяне борошно замість розпушувача Фото: https://utro.tv

Крім того, згідно з даними моніторингу, підвищилася й вартість і за два кілограми такого ж борошна – з 38,44 грн до 39,43 грн. Водночас маргарин торгової марки "Щедро" Вершковий спеціальний 72,5% подорожчав з 27,36 грн до 29,12 грн за 250 грамів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як не дивно, але на колишньому рівні наразі залишилася вартість "Олкому Вершковий 72,5%" - його ціна зараз становить 27,65 грн за 200 грамів.

Подорожчання торкнулося й багатьох інших категорій товарів. Зокрема, українські виробники повідомили, що готові відвантажувати моркву не дешевше за 15-18 грн/кг ($0,41-0,49/кг), що в середньому на 18% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Ціни на муку, Мінфін
Ціни на муку, Мінфін

Ціни на маргарин, Мінфін
Ціни на маргарин, Мінфін

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення