У зв’язку зі зміною мінімальної заробітної плати до 6700 грн, зріс мінімальний розмір пенсії за віком до 2 680 грн.

У Пенсійному розповіли, що з 1 жовтня зросли розміри пенсій у 2,8 млн пенсіонерів, середній розмір підвищення склав 231 грн. А саме, у 1,5 млн непрацюючих пенсіонерів віком від 65 років, які мають страховий стаж чоловіки – не менше ніж 35 років, жінки – не менше ніж 30 років.

Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео
Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео

До пенсій 1,2 млн пенсіонерів віком від 70 до 75 років, розмір яких не перевищує 10 340,35 грн, встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 300 грн.

У пенсіонерів, яким виповнилося 70 років і більше та які мають страховий стаж не менше ніж 35 років у чоловіків і не менше ніж 30 років у жінок, розмір мінімальної пенсійної виплати зріс до 3 000 грн. Якщо такі громадяни мають страховий стаж менший – доплата до пенсії встановлюється пропорційно набутому страховому стажу, виходячи з розміру 3 000 грн.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

також фахівці з пенсійного права нагадали, що розмір пенсійної виплати за наявності страхового стажу не менше ніж 25 років у чоловіків і не менше ніж 20 років у жінок із числа осіб, яким виповнилося 80 років і більше, не може бути меншим, ніж 2 600 грн, а в пенсіонерів у віці від 70 до 80 років не може бути меншим, ніж 2 500 грн.

Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео
Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, ми писали, що в Україні з'явиться новий вид пенсії: хто зможе претендувати на додаткові виплати.

Як повідомляв "Знай.ua" як підтвердити трудовий стаж для пенсії: у Кабміні внесли 20 змін, українців здорово притиснули.

Також "Знай.ua" інформував, що у Пенсійному фонді показали, скільки українців отримують пенсію від 2 до 3 тисяч грн.