Українців попередили про нові нюанси в умовах призначення житлових субсидій, запроваджених у зв'язку з військовим становищем. Деталі розкрив заступник міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко під час національного телемарафону.

Віталій Музиченко зазначив, що насамперед йдеться про оновлені умови призначення житлових субсидій для українців, які виїхали за кордон. Якщо раніше українцям, які перебували за кордоном сукупно понад 60 днів, не рахуючи службових відряджень, лікування, навчання або догляду за дитиною до трьох років, субсидії не призначали, то зараз усе змінилося.

Віталій Музиченко. Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua/videos
Віталій Музиченко. Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua/videos

"Ми розуміємо, що значна частина наших громадян не з власної волі перебувають за кордоном, рятуючи своє життя та здоров'я. Передбачено, що таким домогосподарствам, у яких окремі члени перебувають за кордоном, у цей період субсидія нараховується, але не враховуються соціальні норми на таких осіб. Але решта домогосподарства може отримувати житлову субсидію", - заявив заступник міністра соціальної політики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кредити у спадок: чи доведеться українцям виплачувати іпотеку та інші борги за померлого родича, відповідь юриста.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, деяким категоріям українців змінять механізм нарахування пенсій: у Міністерстві соціальної політики розкрили деталі.