Щоб полуниця, висаджена восени, добре прижилася та дала хороший урожай наступного року, потрібно дотриматися низки обов'язкових рекомендацій.

Насамперед потрібно пам'ятати, що якщо правильно підготувати ґрунт перед осінньою посадкою рослини, то полуниця добре приживеться, а відповідно й потішить врожаєм.

Як правильно підготувати грядку для осінньої висадки полуниці:

1. Ділянка під полуницю повинна бути сонячною. Категорично не рекомендовано висаджувати полуницю в тіні. З таких грядок жодної користі не буде. Адже за відсутності сонця врожаю не варто чекати. Іноді навіть за легкого затінювання ця культура не дає хорошого врожаю. Тому знайдіть для неї найбільш освітлену ділянку землі.

Збір полуниці, фото: Facebook
Збір полуниці, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

2. Правильні попередники. Рекомендується навіть спеціально висаджують сидерати, щоб зробити грядки найбільш привабливими для культури. Однак це не є обов'язковим.

Досить добре полуниця росте після різного роду зелені, а також після часнику, моркви та буряку. Тут також варто враховувати схильність тієї чи іншої рослини до захворювань та інтерес шкідників. У випадку, якщо вони збігаються, то краще вибрати іншу ділянку землі.

3. Підживлення. Збагачений поживними речовинами ґрунт матиме позитивний вплив на родючість полуниці. Щобільше, завдяки цьому рослина добре приживеться й зможе пережити холодну пору року.

Використайте, наприклад, наступний варіант підживлення. Потрібно з'єднати по десять кілограмів компосту та перегною, додавши ще 0,5 кг попелу. Цей обсяг витрачається за кожен квадратний метр посадок.

Обрізка полуниці, скріншот із відео
Обрізка полуниці, скріншот із відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення