Використати соняшникове лушпиння можна кількома несподіваними способами, то ж викидати його зовсім не варто. Існує 4 безплатних, але дієвих способи догляду за городом на основі соняшникового лушпиння.

Не секрет, що на добрива та на засоби для боротьби зі шкідниками постійно треба виділяти бюджет. То ж ці дешеві способи точно зацікавлять багатьох.

Як використати соняшникове лушпиння для догляду і захисту за городом:

1. Компост з лушпиння. Для його приготування слід виділити окреме місце, адже соняшникове лушпиння довше розкладається. Для пришвидшення цього процесу зверху радять покласти шар гною. Таке добриво можна використовувати для помідорів, картоплі, баклажанів.

соняшникове поле, фото з вільних джерел
соняшникове поле, фото з вільних джерел

2. Мульчування ґрунту. У такому разі соняшникове лушпиння рекомендується використовувати для капусти, буряку, огірків, моркви, помідорів. Для початку рослини щедро полийте водою. Після цього викладайте шар мульчі (не більше 3-4 см).

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

3. Розпушування ґрунту. Соняшникове насіння добре розрихлює ґрунт завдяки своїй структурі. Цей процес збагатить ґрунт киснем та допоможе краще вбиратись волозі. Рекомендується додавати його в ґрунт навесні або восени під час перекопування ділянки.

4. Боротьба зі шкідниками. Справжніми ворогами городу називають слимаків, які буквально все поїдають на своєму шляху. І саме лушпиння соняшника може завадити їхнім планам. Для цього просто посипте лушпиння навколо грядки, яку треба захистити.

Перекопування грядок, скріншот з відео
Перекопування грядок, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення