Поки на вулиці все більше холодає, українці готуються до найважчого за історію незалежності опалювального сезону. росія навмисне б'є по критичній інфраструктурі України, залишаючи населення без світла та води.

Українці шукають всі можливі способи, як без особливих витрат обігріти своє житло в холод і пережити цю страшну зиму. Водночас багато хто не підозрює, що дуже звичайні події або речі можуть стати хорошим варіантом збереження тепла.

Існує 5 дуже простих способів зігрітися за дуже короткі терміни поки не увімкнули опалення, або його взагалі немає.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

5 простих лайфхаків, як зігрітися вдома

1. Утеплити гардероб. Просто почніть носити більше одягу. Порада надзвичайно проста, але неабияк дієва. На шарфи, шапки і навіть рукавички можна звернути увагу не лише на вулиці, а й у приміщенні. Подбайте про теплі шкарпетки та капці, а також електричні грілки та устілки з підігрівом. Пам'ятайте, якщо ноги будуть у теплі, то й решта організму поступово розслабиться, зберігаючи вищу температуру.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

2. Спеціальний плед. Наприклад, для сидячої роботи вдома зручно використовувати спеціальний плед із рукавами, який набагато затишніший і тепліший, ніж багато шарів одягу і звичайних пледів. Його можна навіть пошити самостійно.

3. Займатися спортом. Холоди, як би це дивно не звучало, є найкращим часом для того, щоб почати ним займатися. Почніть зі звичайної зарядки вранці й поступово посилюйте навантаження. Фізичні вправи покращують кровообіг, завдяки чому наші кінцівки та інші частини тіла зігріваються набагато швидше. Це, наприклад, можуть бути гімнастика, біг, йога, танці.

спорт
спорт

4. Правильне харчування. Оскільки їжа дає нам енергію, а енергія тепло, з наближенням холодів настав час знову віддавати переваги ситним м'ясним стравам, для яких не варто шкодувати спецій. Зігрітися допомагають часник, куркума, чорний та червоний перець, а також мускатний горіх. Підійдуть сири, жирна риба та гіркий шоколад. З напоїв добре пити трав'яні чаї з імбиром, відвар шипшини, какао, гарячий шоколад чи тепле молоко з медом.

5. Масаж. Оскільки мороз насамперед завжди зачіпає наші кінцівки, візьміть за правило щодня легко масажувати свої кисті та ступні. Розтирання, погладжування та легке натискання здатні покращити кровообіг, а відповідно й швидше зігрітися.

Опалювальний сезон, скріншот з відео
Опалювальний сезон, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення