З початку року рекордсменами з подорожчання в Україні стали овочі. Деякі позиції злетіли у ціні в кілька разів. Так, портал "Мінфін" показує, що відбувається з цінами на одні з найпопулярніших овочів.

Продукти з початку повномасштабної війни помітно зросли у ціні. Це зумовлено низкою чинників. Що стосується овочів, це, зокрема, тимчасова окупація Херсонщини, яка значною мірою забезпечувала внутрішній ринок. Розглянемо, що зараз відбувається з цінами на одні з найпопулярніших овочів.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Так, картопля в українських супермаркетах подешевшала в середньому до 9,16 гривні за кіло. У вересні середньомісячні ціни становили 11,80 гривні. У той же час молода картопля стала дорожчою: у середньому 12,55 гривні за кіло разом вересневих 11,28 гривні.

Ціни на картоплю. Фото: скрін minfin
Ціни на картоплю. Фото: скрін minfin

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Подешевшала, хоч і не значно, морква. Станом на 18 жовтня середня ціна овочів становить 24,57 гривні за кіло. У вересні цінник був на рівні 24,81 гривні за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін minfin
Ціни на моркву. Фото: скрін minfin

Серйозно подорожчали огірки. Так, за кілограм овочів у середньому доведеться віддати 74,99 гривні, а ще місяцем раніше було – 66,23 гривні. При цьому варто відзначити, що ціни злетіли на всі види огірків як тепличні, так і гладкі, колючі або короткоплідні.

Ціни на огірки. Фото: скрін minfin
Ціни на огірки. Фото: скрін minfin

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зростання цін на овочі вразить українців: експерт порадив, до яких сум готуватися.

Також наш портал інформував, переходимо на пшоно, адже навіть вареники будуть без сметани: українців накрило новою хвилею подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.