В Україні стрімко зростають ціни на продукти, тому прогодувати себе та родину українцям стає дедалі складніше. Навіть такий бюджетний і завжди доступний продукт, як макарони почав зростати у ціні. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

З початку року в Україні помітно збільшилися ціни на продукти харчування, багато в чому причина цього явища - повномасштабна війна та ланцюжок негативних факторів, які вона спровокувала, наприклад, стрибок інфляції, проблеми з логістикою та інше.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, в українських супермаркетах почали дорожчати навіть макаронні вироби, які завжди пропонувалися за доступними цінами. Середня ціна на макарони пір'я станом на 18 жовтня становлять 28,56 гривні за кілограм. У вересні цінники були на рівні 28,41 гривні за кіло. Таким чином, хоч і не значно, але ціни на продукт розпочали своє зростання.

Ціни на макарони. Фото: скрін minfin
Ціни на макарони. Фото: скрін minfin

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вермішель коротка також злетіла у ціні – з 29,30 гривні до 32,70 гривні за один кілограм. Водночас вермішель довга подешевшала та пропонується в середньому по 26,60 гривні за кіло. У вересні продукт коштував у середньому 28,06 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін minfin
Ціни на макарони. Фото: скрін minfin

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти подорожчають найбільше до кінця 2022 року: українців готують на гірше.

Також наш портал інформував, вершкове масло сягає 70 грн, а копчена ковбаса подорожчала ще на 75: актуальні ціни в супермаркетах.

Крім того, ми писали, переходимо на пшоно, адже навіть вареники будуть без сметани: українців накрило новою хвилею подорожчання.