На полицях українських магазинів зміняться цінники на популярні крупи. До чого готуватись споживачам, розповів директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак в ефірі "Громадське. Новини".

Гречка – одна з найпопулярніших круп в Україні, ціни на яку останнім часом не тішать. Втім, новий урожай вже активно надходить до переробних підприємств, тому є шанс, що в найближчому майбутньому вартість продукту знизиться.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

"Наразі до переробних підприємств надходить гречка з нового врожаю. Є перспективи, що ціна знизиться до 60–70 грн за кілограм", - заявив експерт.

Ігор Віштак наголосив, що найбільше намолотити гречки вдалося аграріям Сумщини – 15,5 тисяч тонн. По 15,2 тисяч тонн вдалося зібрати Житомирщині та Хмельниччині. Загалом гречки вже зібрано близько 120 тисяч тонн. При цьому очікуваний урожай цього року становить 150 тисяч тонн.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Супермаркет, каса, фото: Знай.ua
Супермаркет, каса, фото: Знай.ua

Експерт додав, що дощі у вересні змусили розпочати збирання пізньої групи зернових на два тижні пізніше. Втім, за підсумками цьогорічного врожаю внутрішню потребу буде повністю забезпечено і навіть буде збережено експортний потенціал.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зростання цін на овочі вразить українців: експерт порадив, до яких сум готуватися.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.