Українські супермаркети підвищили ціни в черговий раз на низку продуктів. Йдеться про бутербродний набір - сир та ковбасу.

Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Середина жовтня не перестає дивувати новими цінами на продукти, і українці будуть вкрай незадоволені цим фактом.

Наприклад, станом на 18 жовтня середня вартість сиру марки Звени Гора голландська 45% підвищилася з 359,87 грн/кг до 379,60 грн/кг. Майже 20 гривень різниці, що досить сильно відчується при купівлі товару. Але, і це не межа.

Ціни на продукти, фото: Мінфін
Ціни на продукти, фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Тим часом, ціна на сир марки Комо додав у ціні вже понад 40 гривень за останній час. Якщо раніше в середньому цінник у супермаркетах на нього був 311,26 гривні за кілограм, то сьогодні це вже 351,95 грн/кг. Цінник змінюється ще швидше, ніж біткоїн.

Щодо копченої ковбаси від компанії Алан тут також можна помітити подорожчання з 553,83 грн/кг до 595,78 грн/кг. А ось ковбаса торгової марки Глобино салямі варено-копчена подешевшала з 70,72 грн. до 67,90 грн. за 460 грам.

Ціни на продукти, фото: Мінфін
Ціни на продукти, фото: Мінфін

Щодо сосисок, є як хороші новини, так і погані. Торгова марка Алан подешевшала на 10 гривень до 98,16. А ось про торгову марку Бащинського такого сказати вже не можна – зі 184,39 грн/кг до 205,75 грн/кг за кілька тижнів. Така тенденція українцям не подобається.

Ціни на продукти, фото: Мінфін
Ціни на продукти, фото: Мінфін

З чим пов'язана така суттєва зміна цін останнім часом – важко сказати. Найближчим часом, найімовірніше, хороших новин чекати не варто.

Якщо світла немає кілька днів: як рятуватися в критичній ситуації, правила виживання

Раніше повідомлялося, що викиньте корвалол і валеріанку: як швидко знизити тиск без таблеток

Також, у безпеці лише Монобанк: українців попередили про масове закриття відділень