Після дикого подорожчання м'яса та яєць, які досягли своєї "пікової" ціни, в українських супермаркетах знову спостерігається зміна вартості на ковбасні вироби та сири. Споживачам показали актуальні цінники.

Якщо відштовхуватися від даних з порталу "Мінфін", порівняно з вереснем ціни на сири та ковбаси стали вищими в середньому на 15-20 гривень за кілограм.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Наприклад, твердий сир голландський ЗвениГора у жовтні можна купити в магазинах за 379,60 (1кг) і за два тижні він суттєво подорожчав – на 20 гривень. Найдешевше можна купити в Метро та Ашані. Упаковка 250 г обійдеться вже майже 130 гривень. Подорожчав також сир Комо – з 311,26 за кілограм до 341,95 за кілограм.

Ціни на сир, дані Мінфін
Ціни на сир, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім сиру, також зросла в ціні і ковбаса. Сировокопчена ковбаса Брауншвейзька подорожчала в середньому на 40 гривень – з 553,86 гривні за кілограм до 595,78 гривні за кілограм. За упаковку у 375 г тепер доведеться заплатити 229,91 гривні, ще у вересні така упаковка коштувала близько 160 гривень.

Ціни на ковбасу, дані Мінфін
Ціни на ковбасу, дані Мінфін

Варено-копчена ковбаса салямі тепер коштує від 70,72 за упаковку 460 р. А за один кілограм такої ковбаси доведеться заплатити 179,69 гривні.

З вареною ковбасою та сама історія. Кілограм докторської коштує 282 гривні, а у вересні ціна була – 259,07 за кілограм. Упаковка 400 г обійдеться в середньому 102,26 гривні.

Домашня варена ковбаса, кадр з відео
Домашня варена ковбаса, кадр з відео

Раніше ми писали, "Безлім" від Укрзалізниці: як їздити до улюблених місць не турбуючись про квитки

Як повідомляв Знай.ua, не тільки автогаз: на українських АЗС дорожчає ще один популярний вид палива

Також портал Знай.ua писав, що борщ із часничком буде без сала: як високо злетіли ціни на улюблений продукт українців