В Україні швидко дорожчають консервовані продукти. Рибні консерви стали лідерами подорожчання і, наприклад, шпроти вже не кожен зможе дозволити собі навіть на свята. Як змінилися цінники, повідомляє Мінфін.

Вартість консервованих овочів, таких як горошок, кукурудза, огірки та ікра з кабачків, зросла на 3,85%, якщо порівнювати з цінниками, які були на прилавках місяцем раніше. При цьому найсильніше додали в ціні консервовані огірки - до 82,79 гривні за 500 грамів, що на 6,48% більше, ніж на місяць раніше. На другому місці ікра з кабачків, яка подорожчала на 4,49% та в середньому продається за 45,28 гривні.

Каса магазину. Фото: Znaj.ua
Каса магазину. Фото: Znaj.ua

Втім, бездоганними рекордсменами подорожчання стали рибні консерви. За місяць ця продукція збільшилася у ціні на 7,74%, а індекс споживчих цін цієї групи у жовтні становить 107,74%.

Індекс споживчих цін на консерви. Фото: скрін Мінфін
Індекс споживчих цін на консерви. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зазначається, що сильно піднялися ціни на шпроти в олії – на 16,56%. Нині середня ціна продукту становить 71,51 гривні. При цьому ціни на бички втрималися на колишньому рівні, а сардини трохи подешевшали.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на ковбаси дивитимемося лише в рекламі? Як змінилися ціни на м'ясні вироби у популярних супермаркетах.

Також наш портал інформував, українцям з 1 листопада світять додаткові 2200 гривень та гуманітарна допомога: у Мінінтеграції розповіли, кому це дістанеться.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що яйця майже по 70 гривень змусили українців сміятися від істерики, ціни космічні: "За такі гроші сама нестимуся".