Якщо дитина не любить каші, це можна легко виправити, приготувавши страваспираючись на наступні поради.

Каша на сніданок завдяки цим хитрощам виходить дуже смачною та ситною.

При виборі крупи звертайте увагу, щоб зерна були цілісні. Перед варінням обов'язково переберіть крупу, щоб відібрати погані зерна і промийте її. Перший раз промивайте холодною водою, другий раз – гарячою. Холодна вода видаляє з поверхні зерен крохмаль, гаряча – жир. Рис промивають тільки при приготуванні плова або гарніру. Деякі види дрібних круп зручно промивати, загорнувши у марлю.

Смакові та поживні властивості каші підвищаться, якщо попередньо просмажити крупу на сковороді без олії. Перед засипкою в каструлю можна залити окропом крупу - каша приготується швидше і збереже більше корисних речовин.

Каші, фото: pixabay.com
Каші, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Якщо ви варите кашу на воді, вона має бути кип'яченою і не жорсткою. Кип'яче молоко погано засвоюється дитячим організмом, тому молочна каша не підходить для щоденного харчування. Більше того, може зробити дитину з ослабленим імунітетом алергіком.

Кашу варять на середньому вогні, не допускаючи сильного кипіння. Засипавши крупу, зачекайте, коли вода закипить, потім злийте воду, замінивши її на чисту. Вода на зміну має бути гарячою. Разом з першою водою піде зайвий крохмаль та гіркота. Будь-яку кашу перемішуйте повільно, навар і спливаюче лушпиння прибирайте лопаткою або шумівкою. Готову кашу залишають нудитися під кришкою або щільним рушником.

Завдяки додаванню вершкового масла каша стає ще смачнішою. У легкі каші можна додати сіль, цукор, молоко, прянощі, мед, варення, фрукти та сухофрукти. У ситні каші додають овочі, гриби та зелень.

Приготування каші, фото: instagram.com/cooks.story
Приготування каші, фото: instagram.com/cooks.story

Нагадаємо про приголомшливий спосіб заморожування грибів на зиму: консервувати їх після цього ви ніколи не захочете.

Раніше ми повідомляли три головні правила приготування курки: шансів зіпсувати м'ясо не залишиться.