За останній місяць в Україні піднялися ціни на цілу низку продуктів, але рекордсменами стали яйця, м'ясо та фрукти. Про те, як у вересні змінилися цінники у магазинах порівняно із серпнем, можна зробити висновок за даними Державної служби статистики.

Держстат і оприлюднив дані про середні споживчі ціни на товари та послуги в Україні у вересні 2022 року. Дані відомства показують, що головним рекордсменом зростання цін стали яйця, які в порівнянні з серпнем 2022 року піднялися в ціні на 23% - до 35,1 гривні за десяток. Прагне потрапити до списку делікатесів сало та свинина, які додали в ціні 13,4 та 7,5% відповідно. Сало нині коштує близько 149,7 гривні за кіло, а свинина – 164,3 гривні за кіло.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Водночас піднялися ціни на яблука – до 18,3 гривні за кіло, що на 7,1% дорожче, ніж було у серпні. Також подорожчав рис на 4,3% – до 58,5 гривні за кіло та цукор – до 35,6 гривні за кіло (+4,1%).

Ціни на продукти. Фото: Держстат
Ціни на продукти. Фото: Держстат

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Однак не обійшлося і без здешевлення. Так, капуста втратила у ціні 39,7% і коштує 18,6 гривні за кіло. Буряк став дешевшим на 33,3% - 13,6 гривні за кіло. Картопля коштує близько 10,8 гривні за кіло, що дешевше на 20,1%. Також впала вартість моркви на 18,5% – до 23 гривень за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, овочі, цукор та хліб: які продукти більше спустошують кишені українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.

Крім того, ми писали, гречка приємно здивувала українців, а цукор із борошном розчаровує: Мінфін поділився новими цінами.