Улюблене свиняче сало є смачним, корисним та поживним продуктом. Однак не завжди є можливість купувати його лише у перевірених фермерів чи продавців.

Українцям вказали на кілька ознак, за допомогою яких можна розпізнати свіжість сала. Його однозначно найкраще купувати саме на ринку. Адже там можна пройтися між прилавками, вибрати найкраще та найсмачніше, а також скуштувати шматочок.

Ціни на сало, скріншот з відео
Ціни на сало, скріншот з відео

Основні правила вибору якісного сала:

  1. Для посолу найкраще підійде сало зі спинною та бічною частиною туші товщиною не менше 2,5 см, яке називається шпиком. Товщину шкурки враховувати не треба.
  2. Абсолютно непридатне для посолу сало з черевної частини туші, а також сало, взяте вздовж хребта. Адже саме там проходить тонка жиляста плівка, і сало в цьому місці досить тверде.
  3. Зауважте, що колір сала має бути білим або ніжно-рожевим, а не жовтим або сіруватим. Останнє є характерним для сала від старої тварини.
  4. Звертай увагу на шкірку! Бажано, щоб вона була осмоленою за допомогою соломи. Проте, у будь-якому випадку пам’ятайте, що тонка шкірка жовтуватого або рожевого відтінку — знак, що сало вийде м'яким і смачним. Водночас товста шкірка говорить про те, що сало буде твердим, а шкірка коричневого кольору - що це сало для посолу є надто старим.

Сало, фото з вільних джерел
Сало, фото з вільних джерел

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення