Малозабезпечені й вразливі категорії населення від початку війни в Україні отримують досить багато різноманітних виплат. Зокрема, у 90% випадків допомога зорієнтована на внутрішньо переміщених осіб, значна частина яких залишилися без роботи й без домівки.

Крім того, допомогу виплачують й тим, хто перебував в окупації. Мова на цей момент йде про мешканців Харківської області. Проте, як повідомила міністр з питань інтеграції населення Ірина Верещук, з листопада на виплату у розмірі 2200 гривень претендують й мешканці всіх інших звільнених територій, кількість яких збільшується щодня.

За словами Ірини Верещук, у листопаді на виплату від держави претендуватимуть всі ті мешканці, яких у жовтні звільнять Збройні Сили України. Вона пояснила, що оформити виплати можна буде через "Дію" та платформу "єДопомога".

Ірина Верещук, фото: скріншот з відео
Ірина Верещук, фото: скріншот з відео

Крім того, українці, які перебували під окупацією, мають право оформити й всі інші види виплат, які протягом останніх кількох місяців пропонували різноманітні міжнародні та вітчизняні благодійні організації. Також люди мають можливість звернутися в разі необхідності до волонтерських штабів за гуманітарною допомогою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Важливо також, що звільненим з окупації українцям виплачуватимуть пенсію за всі місяці відразу. То ж люди нарешті зможуть отримати пенсію та соціальні виплати.

Як відомо, у звільнену Харківську область вже повернулися Укрпошта, Нова пошта, банки та інші організації. Повідомляється, що пенсію виплачуватимуть одразу й в повному обсязі.

Нарахування виплат, скріншот з відео
Нарахування виплат, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення