Корисні поради стосовно того, як зігрітися без центрального опалення, особливо актуальні зараз в умовах війни, коли росія навмисне і з особливою ненавистю знищує інфраструктуру України.

Сім'я, яка вже п'ять років живе без опалення, розповіла, як весь цей час вони справляються зі своїм становищем. Про це розповідається у статті news-xl.net

Вони склали список змін, які може зробити кожен - саме вони допоможуть вам пережити зиму без центрального опалення.

опалення
опалення

Поради, як пережити зиму без центрального опалення:

1. Вибирайте вбудовані енергозберігаючі електричні радіатори. Їх можна підключити до існуючої розетки. Крім того, експлуатація цих радіаторів також не коштує дорого, як і вони самі. Важливо, що завдяки швидкому нагріванню та розумному термостатичному управлінню вони не працюють постійно, а це значно економить енергію та гроші.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

2. Використовуйте електричні ковдри та пледи з підігрівом. Вони допоможуть вам заснути, не тремтячи годинами. Ціни на електричні ковдри надзвичайно низькі, пристойний бренд коштує близько 1000 гривень. Існують також пледи та подушки з підігрівом. Крім того, вони використоують дуже мало енергії за ніч, але є досить дорогими.

опалення
опалення

3. Зимова ковдра обов'язкова. Коли у вас немає центрального опалення – це дійсно потрібна покупка. Вони можуть коштувати орієнтовно 800 грн за двомісну.

4. Додайте вогню. Це може бути відкритий вогонь, газовий вогонь або навіть пальник, радять вони.

5. Дім із захистом від протягів. Ви не витрачатимете гроші та тепло, якщо ваш будинок не захищений від протягів, навіть у випадку наявності центрального опалення. Передусім потрібно подбати про нові вхідні двері або заміну деревʼяних вікон з 90-х. Допоможе також ізоляція витяжок.

6. Утеплення. Подбайте обов'язково про ізоляцію на горищі. Також якщо у вас тонкі стіни варто подумати про встановлення ізоляційного гіпсокартону, або пінопласту. Допомогти можуть також двошарові штори навколо вікон і дверей.

Якщо у вас встановлено вікна з однокамерним склопакетом, варто використовувати плівку для вікон.

Опалення, фото: вільне джерело
Опалення, фото: вільне джерело

7. Постеліть на підлогу килими. Вони набагато тепліші за інші підлогові матеріали, а також забезпечують хорошу теплоізоляцію.

8. Встановіть електричну теплу підлогу. Підігрів підлоги найкраще замінить килими, якщо ця ідея вам не до вподоби. Електрична тепла підлога нагріває приміщення ефективніше, ніж радіатори.

9. Тепло одягайтеся. Тут слід подбати про хороші товсті толстовки та флісові піжами. Звичайні термофутболки також необхідні, а теплі капці чи шкарпетки обов'язкові.

10. Використовуйте грілку. Сучасні грілки навіть не обов'язково мають бути водяними. Зараз існують м'які ведмедики для мікрохвильової печі, подушечки для рук і грілки для вух.

Також не слід нехтувати старими добрими порадами: пийте багато гарячих напоїв і віддавайте перевагу гарячим стравам, наприклад супу в обідній час.

опалення взимку
опалення взимку

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, як виплачуватимуть пенсії у майбутньому: у ПФУ повідомили про зміни