В Україні стрімко зростають ціни на продукти харчування, причому навіть на ті, що входять до розряду першої необхідності, зокрема хліба. Як змінилися цінники на першу половину жовтня, показує портал "Мінфін" на основі аналітики цін в українських супермаркетах.

Ціни на деякі хлібобулочні вироби на початку жовтня піднялися, але натомість є позиції, які трохи подешевшали, проте ціни все ще залишаються досить високими.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube
Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Так, станом на 10 жовтня середня ціна на пшеничний хліб (650 грамів) становить 31,35 гривні. Ще у вересні середньомісячні ціни на цей продукт становили 29,35 гривні, тобто вартість піднялася рівно на 2 гривні. Хліб пшеничний Цар Хліб у нарізці піднявся в ціні з 31,69 до 33,39 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Водночас батон "Батон Рум'янець" у нарізці 450 грамів у жовтні подешевшав, якщо порівнювати з цінами місяцем раніше. Так, зараз середня вартість цього хліба становить 20,80 гривні, що майже на гривню дешевше, ніж у вересні (21,77 гривні).

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на ковбаси дивитимемося лише в рекламі? Як змінилися ціни на м'ясні вироби у популярних супермаркетах.

Також наш портал інформував, українцям з 1 листопада світять додаткові 2200 гривень та гуманітарна допомога: у Мінінтеграції розповіли, кому це дістанеться.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що яйця майже по 70 гривень змусили українців сміятися від істерики, ціни космічні: "За такі гроші сама нестимуся".