В українських супермаркетах помідори та огірки буквально наздоганяють за ціною золото. На початку жовтня середньомісячні ціни помітно відрізняються від тих, що були на місяць раніше. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

Огірки та помідори одні з тих овочів, які мають великий попит серед українців цілий рік. Втім, ціни на них, навіть у розпал сезону, не особливо тішили покупців, а зараз їхня покупка - серйозний удар по гаманцю.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Так, на початку жовтня середні ціни на тепличні огірки у супермаркетах становлять 72,90 гривні за один кілограм. Для порівняння у вересні ціна була на рівні 56,03 гривні за кілограм. Огірки гладкі в середньому пропонуються по 101,17 гривні за кіло, а у вересні ціна становила – 70,79 гривні.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Помідори також стають непосильними для гаманців українців. Так, за кілограм червоних помідорів у середньому доведеться викласти 71,67 гривні за кіло. Ще у вересні вони коштували 58,76 гривні. Рожеві помідори в супермаркетах подорожчали з 63,08 гривні до 90,45 гривні за кіло. Помідори вершка з 59,51 гривні до 98,15 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, хліб, м'ясо та молочка: в Україні прогнозують стрибок цін на основні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.