Ціни на м'ясо і раніше не дуже тішили українців, але зараз цей продукт у прямому розумінні на вагу золота. Так, у вересні ціни на свинину знову підскочили і цього разу на 15%. Про це розповідають аналітики Асоціації "Свинарі України".

Аналітики заявляють, що за підсумками вересня середня ціна за кілограм охолодженої свинини склала 176,5 гривні. Ще місяцем раніше цінник становив на 15% чи 23,4 гривні менше.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

"Якщо на початку вересня кілограм свинини коштував 168,9 грн/кг у середньому, то за чотири тижні його ціна підвищилася до 186,7 грн/кг. Вагомою причиною такого подорожчання стала тривала позитивна динаміка закупівельних цін на свиней забійних кондицій через обмеженість внутрішньої пропозиції свинини та активного попиту на неї за останні два місяці", - пояснюють експерти.

Продаж м'яса. Фото: скрін youtube
Продаж м'яса. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Найпомітніше злетіли ціни на ошийок – до 211,3 гривні за кілограм, що на 33,8 гривні дорожче, ніж місяцем раніше. Водночас охолоджені вирізки та корейки додали у ціні 21,5 гривні за кіло. Не обійшло подорожчання і "бюджетні" стегно та лопатку. У середньому вони подорожчали на 21% та 23,8% до 165,3 гривні та 163 гривень за кілограм відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, хліб, м'ясо та молочка: в Україні прогнозують стрибок цін на основні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.