Вже деякий час українці стикаються з нестачею іноземної валюти у деяких банках. Дефіцит зумовлений логістичними труднощами із доставкою валюти з-за кордону, але з проблемою активно борються. Так, у Національному банку розповіли, як ситуація з валютою на даний момент.

У Нацбанку заявили, що продовжують активну боротьбу з дефіцитом готівкової валюти у деяких відділеннях банків. Відомство провело ще дві операції з обміну готівкової іноземної валюти на безготівкову для підкріплення нею кас банків.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

У НБУ зазначили, що цього разу обсяг заявок на валюту від банків знизився, а отже, ситуація починає стабілізуватися.

"Цього разу обсяг усіх заявок банків як на готівкові євро, так і на готівкові долари США був нижчим від запропонованого Національним банком обсягу до обміну. ​​Незабаром готівкова валюта буде розвезена по банківських відділеннях", - заявили в НБУ.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У відомстві додали, що здійснюватимуть дані операції доти, доки українські банки перестануть відчувати дефіцит готівкової валюти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українець втратив кругленьку суму через збій у ПриватБанку, допомагати ніхто не прагне: "Послали куди подалі".

Також наш портал інформував, міністр соцполітики Оксана Жолнович розповіла, як отримати пенсію без пошти та картки банку: "Ми їх туди перерахуємо".

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, що українець поскаржився на Monobank через 4 роки довірчих відносин: посеред ночі почали пропадати гроші.