Українці ретельно готуються до чи не найважчого опалювального сезону в історії незалежної України. А оскільки двері в оселі є одним з джерел тепловтрат у квартирі чи будинку, слід подбати про їхнє утеплення.

Дехто поспішає заклеїти вікна чи займається утепленням стін. Водночас зайвим не буде звернути увагу й на утеплення вхідних дверей. За словами фахівців, через двері йде 10-15% тепловтрат. Вищий відсоток втрат спостерігається у конструкцій з металу

Поради щодо утеплення дверей, які допоможуть зекономити витрати на опалення

Передусім потрібно перевірити щільність прилягання дверей до дверної коробки. Зверніть увагу на те, чи немає щілин. Їх можна "закрити" за допомогою монтажною піною, або спеціальними щілинними рейками чи ущільнювачами.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Особливої уваги заслуговує щілина під дверима, яка випускає на вулицю найбільше тепла з будинку. Цю проблему можна вирішити за допомогою рейки зі щіткою, яка кріпиться шурупами до лицьової частини дверей. Також використати можна ущільнювачі, які клеяться самостійно - їх потрібно змінювати щосезону.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

При можливості проблему можуть вирішити також подвійні двері. Таким чином, металеві ззовні будуть слугувати для захисту, а внутрішні відповідатимуть за тепло і звукоізоляцію у квартирі.

Утеплити двері потрібно й на сходовому майданчику або як мінімум контролювати, щоб вони були завжди зачинені. Це питання може вирішити, наприклад, встановлення механізму, який закриватиме двері самостійно.

Утеплення. Фото: скріншот відео
Утеплення. Фото: скріншот відео
Утеплення. Фото: скріншот відео

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз