Подорожчання продуктів стало вже звичною справою в Україні з початку широкомасштабного вторгнення росії. Цей факт, звісно, приносить мало радості українцям, які намагаються прогодувати свої сім'ї у цей нелегкий час.

Наприклад, станом на 22 вересня у супермаркетах злетіли ціни на такі популярні овочі, як помідори та огірки.

Зазначається, що середня вартість огірків підскочила з 32,64 грн/кг до 69,99 грн/кг. Гладкі огірки подорожчали із 38,95 грн/кг до 77,40 грн/кг. Цінник на колючі злетів із 37,50 грн/кг до 85,50 грн/кг.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Водночас слідом за огірками подорожчали й помідори. Відомо, що цінник на червоні помідори зріс з 52,81 грн/кг до 56,85 грн/кг, рожеві набрали в ціні з 53,73 грн/кг до 74,60 грн/кг. Водночас помідори сливка подешевшали з 60,13 грн/кг до 56,42 грн/кг.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Подорожчання торкнулося й інших категорій товарів. Наприклад, великі супермаркети Ашан, Варус та МегаМаркет опублікували свіжі ціни на кавуни та дині у другій половині вересня. Й вони виявилися захмарними попри сезон.

Наприклад, на полицях Ашан кавуни продаються за ціною 24,90 грн/кг. Тим часом вартість дині в супермаркетах Ашан становить 58,60 грн/кг.

Ціни на фрукти, скріншот з відео
Ціни на фрукти, скріншот з відео

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз