Українські супермаркети оновили ціни на такий продукт першої необхідності, як соняшникова олія, а експерти називають, чому олія дорожчає попри збір урожаю.

На жаль, через війну, в Україні продовжує зростати інфляція. Продукти дорожчають чи не щодня. Так олія соняшникова попри збір врожаю продовжує дорожчати. Про це видно з оновлених даних Мінфіну, ресурсу де публікують оновлені ціни щодоби

У середньому на олію "Олейна" за 850 мл ціна зросла з 62,30 до 62,80 гривні. А ось пляшка олії "Щедрий дар" 850 мл подорожчала з 63, 40 до 64,73 грн. Найдешевше рослинну олію можна придбати в магазинах Метро, Ашан та Varus.

Скриншот оновшених цін. Фото: Мінфін
Скриншот оновшених цін. Фото: Мінфін

Аграрії повідомляють, що ціни на соняшникову олію продовжують зростати ще й через рясні дощі, які тривають вже третій тиждень та значно затримують збирання соняшника. Прогнози відновлення опадів з наступного тижня змушують переробників активізувати закупівлі, що посилює конкуренцію з експортерами.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Цього тижня закупівельні ціни на соняшник виросли ще на 500-1000 грн/т до 16500-17000 грн/т або 450-465 $/т, тоді як торік вони сягали 18000-18500 грн/т або 670-685 $/т, а врожай, за прогнозами, скоротиться майже вдвічі.

Ціни попиту на український соняшник на DAP Румунія та Болгарія залишаються на низькому рівні 530-550 $/т внаслідок збільшення поставок власного врожаю та низьких цінників на світових ринках.

Нагадаємо, ми писали, що українців позбавлятимуть субсидій: у Мінсоцполітики розповіли, хто у зоні ризику

Як повідомляв "Знай.ua", про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися.

Також "Знай.ua" інформував, що друг Сергія Притули розповів про таємний нюанс нашої країни