У Національному банку України повідомили, що наразі що підстав для перегляду офіційного курсу долара немає, то ж він поки залишиться таким, як був.

Там запевняють, що у регулятора достатньо можливостей, щоб забезпечувати фіксацію офіційного курсу на поточному рівні. То ж курс долара залишиться на рівні 36,6. І найближчим часом згідно з повідомленням Національний банк України не має наміру змінювати фіксований обмінний курс.

В Нацбанку також повідомили, що завдяки коригуванню офіційного курсу в липні, калібруванні валютних обмежень та відкриттю "зернового коридору" зараз ситуація на міжбанківському валютному ринку значно стійкіша, ніж у червні-липні.

Курс валют, фото Знай
Курс валют, фото Знай

Пояснюється, що такі заходи разом із надходженням міжнародної допомоги дають змогу утримувати обсяг міжнародних резервів на відносно достатньому рівні для забезпечення стабільності курсу. Зазначається, що розмір цієї допомоги становить загалом із початку війни понад 19 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб
Показати ще

Варто нагадати, що 21 липня Національний банк скоригував офіційний курс на 25% та встановив його на рівні 36,6 гривні за долар.

Обмін валют. Фото:Знай.UA
Обмін валют. Фото:Знай.UA

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз