Курс світових валют після оголошення у рф часткової мобілізації різко змінився. Новина підштовхнула індекс долара, більш ніж на 0,5% до 110,87 – найвищого рівня з 2002 року.

21 вересня готівковий курс долара значно подорожчав. В українських обмінниках він додав 2 гривні та досяг 44,61 грн за долар. Станом на 17:40 середній курс в обмінниках становить 42,50−43,15.

Курс долара. Фото: скриншот Мінфін
Курс долара. Фото: скриншот Мінфін

Курс у банках також підвищився. Максимальна ціна зросла на 0,60 грн і становила 43 грн за долар. А до обіду він підскочив на 2 гривні та зупинився на 45 грн за долар.

Найдорожче (45 грн за долар) готівковий долар продавав ПУМБ, Акордбанк та Полікомбанк.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

У багатьох банків продаж долара становив 44 грн за долар.

Курс долара. Фото: скриншот Мінфін
Курс долара. Фото: скриншот Мінфін

Індекс долара (DXY) показує вартість долара США до інших основних валют - торгових партнерів США. До таких відносять євро, єну, британський фунт, канадський долар, шведську крону та швейцарський франк. Індекс розраховує біржа Intercontinental Exchange (ICE).

На світовому ринку європейські валюти знизились в ціні. Євро за цей місяць двічі падав до мінімуму за два десятиліття. Наразі він знизився на 0,4% до 0,9930 долара. Фунт стерлінгів, що впав на 0,3%, просів до нового 37-річного мінімуму 1,1304 долар.

Нагадаємо, ми писали, що мінімальна зарплата у 2023 році: чи будуть українці отримувати більше, заява Мінсоцполітики.

Як повідомляв "Знай.ua" осіннє соцопитування, результати якого дивують: як українці ставляться до мешканців окупованих територій.

Також "Знай.ua" інформував, що в Україні з'явився новий вид грошової допомоги: хто може отримати 1200 грн.