Усі українці розуміють, що зараз важлива війна не лише на передовій та її успіхи, а й боротьба на інформаційному фронті. Бійцями у ній можуть стати буквально усі українці, але треба знати головні правила протистояння.

У цьому нам усім допоміг розібратися міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та поділився важливими порадами з усіма українцями в інтерв'ю Маші Єфросініній.

Михайло Федоров. Фото: скриншот Youtube
Михайло Федоров. Фото: скриншот Youtube

Михайло Федоров вважає, що потрібно розповсюджувати позитивний бренд нашої країни в світі.

"Наші партнери та громадяни інших країн мають розуміти, що ми однакові, що ми круті, що ми навіть кращі в чомусь. Тоді вони відчуватимуть, що вони борються за нас, як за себе", – розповів міністр цифрової трансформації.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Він наголосив, що Мінцифри комунікує з міжнародними ЗМІ, щоб цивілізований світ розумів, як насправді працює Meta в Україні. Федоров впевнений, що міністерство обов’язково досягне результату в цьому питанні.

"Вже весь світ розуміє, що росія – країна-терорист. Росіяни – вбивці, це вже конкретний, визнаний факт. Зараз є окремі способи, як доносити правду про війну через незаблоковані у росіян ресурси, наприклад, через Telegram. Можна брати знімки військового кладовища у Севастополі місяць тому та зараз. На них видно, що там плюс чотириста могил. Тобто треба розуміти, як вони думають, та розбивати їхню пропаганду. Це якщо говорити про роботу з росіянами", – наголосив міністр в інтерв’ю Маші Єфросиніній.

Михайло Федоров і Маша Єфросиніна, кадри з інтерв'ю
Михайло Федоров і Маша Єфросиніна, кадри з інтерв'ю

Михайло Федоров запевнив, що в міністерстві знають про проблему блокування сторінок українців через висвітлювання реалій війни.

"Справді, зараз блокувань стало більше. Ми постійно спілкуємось з Meta. Я зустрічався з їхнім президентом глобальної політики, який відповідає за роботу з урядами, після цього у нас з’явились певні покращення щодо розблокування акаунтів. Ви бачите, що 90% сторінок таки розблоковують, за це дякуємо. Але взагалі ми монотонно, спокійно працюємо над тим, щоб вони змінили свою політику щодо модерації контенту", – розповів Федоров.

Нагадаємо, що 12-річний школяр віддав на дрони для ЗСУ гроші, які заробляв 4 роки: "Майже вся сума - монети".

Раніше ми повідомляли, що Маша Єфросініна натякнула на здійснення заповітного бажання, але всієї правди не розкрила.