Борщ - одна з найулюбленіших страв українців, але вона стає все менш доступною через стрімке подорожчання продуктів. З початку повномасштабної війни борщовий набір помітно додав у ціні. Про це свідчить статистика сервісу доставки їжі Zakaz.ua.

За даними продукти, необхідні для приготування борщу лише з початку повномасштабного вторгнення росії, подорожчали майже на третину - на 27%. Якщо порівнювати з цінами на кінець літа минулого року, то борщовий набір злетів у ціні на 52%. З цього можна дійти невтішного висновку, що борщ впевненими кроками перетворюється на розряд делікатесів.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Статистика показує, що на сьогоднішній день приготування 3,5-4 літрів борщу коштує 144 гривні. Складові страви злетіли в ціні на 7-114%. Рекордсменом стала цибуля, яка подорожчала на 114%. Томатна паста, морква та картопля стали дорожчими на 54%, 48% та 40% відповідно. Також подорожчала сметана – на 32% та свинина – на 30%. Соняшникова олія додала в ціні 7%.

Український борщ, фото: Знай.ua
Український борщ, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас буряк та капуста знизилися в ціні на 41% та 1% відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, новий дефіцит залишить українців без популярної ягоди: до подорожчання якогось продукту готуватися в наступні 1-2 роки.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал "Знай" писав, де продають найдешевший цукор: космічні ціни можуть залишити українців без популярного продукту.