Знайти аптеки, які відпускають лікарські засоби за електронним рецептом, відтепер можна буде за спеціальною наліпкою.

Не всі аптеки наразі підключені до електронної системи охорони здоров'я та приймають електронні рецепти, тож для того, аби покупець швидко знайшов потрібно аптеку, на них будуть розміщувати спеціальні наклейки. Знайти ті, що відпускають за електронним рецептом, можна буде відшукавши спеціальну наліпку. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Аптеки. Фото: скриншот з відео
Аптеки. Фото: скриншот з відео

Наявність на дверях наліпки "Відпускаємо ліки за е-рецептом", означає, що в аптеці приймають електронні рецепти, зокрема і на антибіотики.

Як повідомляють у МОЗ, загалом наразі в Україні працює понад 16 тисяч місць відпуску лікарських засобів. У частині з них і досі приймають паперові рецепти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Після завершення так званого "перехідного етапу", під час якого аптеки мають підключитися до електронної системи охорони здоров'я, рецептурні ліки продаватимуть виключно за електронними рецептами.

Ці наклейки вже й були на аптеках. Доступні ліки працюють в цій же програмі, у системі Helsi. Сьогодні з ЕСОЗ працює понад 16 тисяч місць відпуску лікарських засобів.

Нагадаємо, ми писали, що робити, якщо немає калій йодиду, йодомарин та вибух на АЕС не допоможе, як видобути потрібне зі звичайного йоду.

Як повідомляв "Знай.ua" без рецепта ані кроку: ще одну групу ліків не продадуть без сімейного лікаря.

Також "Знай.ua" інформував, чому в аптеках почнуть змінювати ціни на ліки: нову вартість українці побачать вже восени.