Разом зі зростанням цін в Україні щороку "підтягують" і мінімальну зарплату, щоби громадяни не так сильно відчували "удар" інфляції. Втім, у 2023 році "мінімалка" залишиться на рівні 2021 року - 6500 гривень. Про це стало відомо із заяви заступника голови Міністерства фінансів Романа Єрмоличева.

До повномасштабної війни українцям регулярно підвищували мінімальну заробітну плату, оскільки їхня прибула "з'їдала" інфляція. У 2023 році, незважаючи на стрімке зростання цін та прискорення інфляції, рівень "мінімалки" залишиться на колишньому рівні.

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

У Мінфіні заявили, що до проєкту державного бюджету на 2023 рік закладають мінімальну зарплату у розмірі 6500 гривень, тобто рівня 2021 року. При цьому значні кошти будуть закладені для забезпечення житлом ветеранів та стабільної виплати пенсій та соцвиплат.

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Близько 5,5 млрд грн буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян є дуже важливою. Також буде забезпечено своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітної плати медикам та педагогам. Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня минулого року", – заявили у Мінфіні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, компенсація за притулок ВПО: у Мінінтеграції пояснили, як виплати вплинуть на розмір субсидії.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, ми писали тарифи на тепло і гарячу воду в новому опалювальному сезоні: Денис Шмигаль зробив заяву.