В Україні розпочалося збирання гречки і за прогнозами її вистачить, щоб покрити внутрішню потребу і навіть сформувати резерв. Чи стане продукт при цьому доступнішим для українців, розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону.

Представник Мінагрополітики зазначив, що ціни на гречку злетіли з початку повномасштабного російського вторгнення через розірвання ланцюгів імпорту, але вже у жовтні вартість крупи може знизитися.

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

Тарас Висоцький заявив, що, щоб уникнути дефіциту крупи, навесні було засіяно більше площ під гречку. Очікується, що Україна збере 140 тисяч тонн гречки, що на 30-40 тисяч тонн більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання. Відповідно, ціни мають піти вниз.

Скрін, відео YouTube гречка
Скрін, відео YouTube гречка

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Зараз збирання гречки тільки розпочалося, обмолочено 8% площ, зібрано близько 12,6 тис. тонн. Загалом очікується зібрати 140 тис. тонн. При тому, що внутрішнє споживання становить 100-110 тис. тонн. Відповідно Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв. Тому вже у жовтні, коли крупа буде оброблена і надійде до споживача, очікуємо на зниження ціни", - пояснив Тарас Висоцький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що дорожчає вже три місяці поспіль: в українських магазинах злетіли ціни на популярний молочний продукт.

Також наш портал інформував, що в Україні суттєво подорожчав ще один овоч, і зниження ціни не передбачається: що стало першопричиною.

Крім того, наш портал інформував, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.