Стало відомо, що в Україні очікується суттєве подорожчання ще одного важливого продукту. Скільки в середньому коштуватиме хліб у магазинах.

Про це повідомляє портал delo.ua.

Справа в тому, що вже 30 вересня закінчується дія пільгової ціни на газ для українських пекарів. Якщо місяць тому ціна за кубометр газу була на рівні 26–28 гривень, то зараз 46–49. Але це не межа.

Вже у жовтні ціна зросте до 55-60 гривень за кубометр газу. У зв'язку з цим ціна на хліб може зрости відразу на 3-4 гривні.

випічка хлібу
випічка хлібу

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Це суттєво для покупців, багато з яких зараз перебувають у набагато поганіших матеріальних умовах, ніж на початку війни", – повідомив перший віце-президент Всеукраїнської Асоціації пекарів Юрій Дученко.

Наразі пекарні, як і багато українських підприємств, перебуває на межі виживання. Вони роблять все можливе, щоб в умовах війни надати населенню хліб за максимально вигідними цінами, проте не завжди це виходить. Пекарні сьогодні абсолютно не заробляють, тому будь-яке підвищення витрат позначатиметься на ціні.

Ціни на хліб, фото: gsminfo.com.ua
Ціни на хліб, фото: gsminfo.com.ua

"При цьому хлібопекарі переважно працюють на умовах повної передоплати за сировину, енергоносії тощо, а також змушені погоджувати ціну на продукцію з рітейлерами. В умовах війни багато пекарень зруйновано або окуповано. Таким чином, якщо хлібзаводи почнуть закриватися, можливі перебої з поставками хліба", - додав Юрій Дученко.

Хліб. Фото: YouTube
Хліб. Фото: YouTube

Тобто найближчим часом на нас може чекати ускладнення ситуації, однак сподіваємося, що ніхто голодним не залишиться.

Нагадаємо, що забудьте про свіжі салати на столах: тепличні огірки почали стрімко дорожчати

Раніше повідомлялося, що овоч, який першим почав зростати в ціні — за тиждень на 10 грн: актуальна пропозиція

Також українцям пояснили, чому вони не отримують законних доплат до пенсій: що робити в такому випадку