Як відомо, за даними Нацбанку, з початку літа інфляція прискорилась та становила 21,5%. На цьому оберти будуть наростати та за прогнозами фахівців до кінця року вона сягатиме 31,1%. Це своєю чергою відзначиться на цінах

Ціни на хліб, фото: gsminfo.com.ua
Ціни на хліб, фото: gsminfo.com.ua

За даними аналітичного порталу "Мінфін" в Україні зростають ціни на хліб та цукор.

Як відомо, причиною прискорення інфляційних процесів стало повномасштабне вторгнення. Окупація частин територій не лише значно ускладнює логістику, а призвело до втрати частини врожаю.

Як свідчать аналітичні дані в україні подорожчав хліб з пшениці. Якщо у липні буханець вагою 650 грн коштував в середньому 27,50, то у серпні така ціна становить 30,10 грн. У торговельних мережах встановлено такі ціни: "Новус" -29,49 грн, "Мегамаркет" - 30,70, "Сільпо"- буханець нарізаного пшеничного в упакуванні коштує 26,49 грн, а в АТБ 500 грн хліба пшеничного нарізаного в упакуванні коштує 16,90.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Дорожчає не тільки пшеничний хліб, а й цукор. Варто зазначити, що така ситуація повторюється щороку через сезон консервування, коли на цукор підвищується попит.

за місяць ціна за кіло цукру в середньому зросла майже на 2 гривні. Якщо в липні кіло можна було купити за 30,42, то в серпні цінники встановлені на середньому рівні 31,23 грн/кіло.

Що стосується роздрібних мереж, то в "Ашані" за кіло просять 31,50 грн, "Сільпо" -31,29, а в АТБ - 31,30.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні