Невтішні прогнози економістів, щодо значного здорожчання овочів не справдились, а навпаки - ціни падають. Як відомо, за даними Нацбанку, з початку літа інфляція прискорилась та становила 21,5%. На цьому оберти будуть наростати та за прогнозами фахівців до кінця року вона сягатиме 31,1%. Це своєю чергою відзначиться на цінах

капуста
капуста

За інформацією порталу info.shuvar капуста, морква, перець та помідори падають в ціні.

Ціна на основний інгредієнт борщу - капусту знизились у порівнянні з початком тижня на 16,47 % за кіло овочу просять від 10 до 15 грн/кіло. У роздріб відповідно до онлайн-цінників за кіло білої красуні просять у супермаркеті "Сільпо" 26 грн, а в АТБ по 26,79 за кіло.

Слідом за капустою почала падати в ціні морква, у порівнянні з попереднім періоди, початком тижня, вартість просіла на 3,03% та становить від 13 до 18 грн/кіло. У "Сільпо" за кіло моркви просять 27,50, а в АТБ морква рання коштує 22,95 грн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На 3,03% в ціні збавив перець гострий червоний, за нього просять від 150 до 170 грн за кілограм. У "Сільпо" за кіло червоного перцю "Чілі" просять 249 грн/кіло.

Впав в ціні на 10,53% помідор червоний імпортний "Чері". За нього стали просить від 80 до 90 грн/кіло. та на 2,63 подешевшав часник. за нього просять від 65 до 120 грн за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продукти в Україні вже стали дорожчими на 20%: якими будуть цінники восени.

Також наш портал інформував, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатись продуктами вже зараз.

Крім того, ми писали, в Україні подешевшала низка овочів, незважаючи на негативні прогнози: які продукти варто купити прямо зараз.