Українці мають змогу отримати грошову компенсацію за оплату комунальних послуг. Втім, такий бонус від держави доступний не для всіх, а лише для тих українців, які безкоштовно дали притулок у себе переселенцям. Як оформити та яка сума компенсації, розповіли у Міністерстві юстиції України.

Українці, які безкоштовно надали житло внутрішньо переміщеним особам, мають право на компенсацію за оплату комуналки. Її розмір становить 14,77 гривні на день на особу. Для отримання компенсації необхідно дотриматись кількох умов, які є обов'язковими.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

По-перше, у власника житло не повинно бути заборгованості з комунальних послуг. По-друге, житло переселенцям має бути надано безкоштовно й по-третє, ВПО не повинні отримувати щомісячну допомогу для переселенців на проживання.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Для подання заяви на отримання компенсації власник житла може звернутися до ЦНАПу або безпосередньо до виконавчого комітету місцевої ради. У заявці слід зазначити особисті дані переселенців та документи, що підтверджують особи. Потім необхідно пройти реєстрацію на порталі prukhystok.in.ua. Протягом 5 днів органи місцевої влади винесуть рішення щодо компенсації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Верховна Рада "заморозила" на тарифи три види комунальних послуг, як довго діятиме мораторій.

Також наш портал інформував, що пенсіонери не зможуть працевлаштуватися без цього кроку: обов'язково і в обмежені терміни.

Крім того, ми писали, як українським пенсіонерам отримати збільшені виплати: у ПФУ повідомили про ще одну можливість.