Наприкінці серпня значно подешевшали огірки у порівнянні з початком місяця. Цінник на овоч у супермаркетах опустився за місяць у середньому на 4 гривні за 1 кг.

Для порівняння, якщо у липні середня вартість кілограма огірків становила 36,09 грн, то наприкінці серпня вони коштують близько 31,99 грн/кг. Варто зауважити, що на базарах ціни ще нижчі.

Станом на 25 серпня огірки продають за наступними цінами:

  • в супермаркетах Novus продають по 31,99 грн/кг.
  • в Ашані та Мегамаркеті є огірки гладких сортів за ціною 38,90 грн і 39,00 грн.
  • короткоплідні огірки продаються по 30,50 грн в Ашані,
  • а ціни на тепличні впали вже до 29,90 грн за кг.

Ціни на огірки, скріншот з відео
Ціни на огірки, скріншот з відео

Відповідно огірки в Україні стають дешевшими щомісяця. Наприклад, ціна на гладкі знижується, починаючи із травня, коли огірки цього ґатунку коштували 79,88 грн/кг. А вже у червні цінник опустився до 58,11 грн/кг, у липні – до 46,99 грн/кг, у серпні – до 38,95 грн/кг.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Крім огірків ціни в Україні впали й на помідори. Станом на сьогодні кілограм червоних томатів у середньому коштує 40,65 грн – це на 16 грн менше, ніж у липні.

Водночас рожеві помідори продаються в середньому по 40,43 грн/кг, помідори вершка - по 47,07 грн/кг. Найдешевші помідори можна купити в супермаркеті "Ашан".

Ціни на помідори, Мінфін
Ціни на помідори, Мінфін

Ціни на огірки, Мінфін
Ціни на огірки, Мінфін

Нагадаємо, ціни на молоко ростуть як на дріжджах: чи зупиниться здорожчання найближчим часом

Як повідомляв "Знай.ua", у Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану

Також "Знай.ua" писав, шахраї обводять довкола пальця людей, які постраждали від війни: на що звернути увагу, щоб не залишитися без копійки