В Україні за останні місяці спостерігається суттєве скорочення виробництва молока. За розрахунками аналітиків проєкту "Сімейні молочні ферми", за сім місяців 2022 року скорочення виробництва молока могло скласти близько 900 тис. тонн, або 18%.

Для порівняння за аналогічний період минулого року виробництво молока впало на 6% (333 тис. тонн), про це йдеться на сайті УкрАгроКонсалт.

Фахівці прогнозують, що виробництво промислового молока у 2022 році може скоротитися на 19,5% – з 2,75 до 2,21 млн тонн. Та слід врахувати, що цей показник у результаті може виявитися значно вищим. Така ситуація пояснюється тим, що продуктивність корів уже зараз менше на 15-70%, залежно від регіону.

Сіра українська корова, фото: скріншот з відео
Сіра українська корова, фото: скріншот з відео

Зазначається, що скорочення надходження молока на переробні підприємства аналітики "Сімейних молочних ферм" оцінюють у межах 22%. Оскільки саме промислові господарства забезпечували основний вал надходження на перероблення – понад 80%.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Водночас з великою ймовірністю зростатиме частка закупівлі молока від населення, припускають аналітики. Однак такий сценарій може стати реальним лише користуючись з відновлення внутрішнього попиту.

Молоко. Фото: Аргументи і факти
Молоко. Фото: Аргументи і факти
Молоко. Фото: Аргументи і факти

Нагадаємо, ціни на молоко ростуть як на дріжджах: чи зупиниться здорожчання найближчим часом

Як повідомляв "Знай.ua", у Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану

Також "Знай.ua" писав, шахраї обводять довкола пальця людей, які постраждали від війни: на що звернути увагу, щоб не залишитися без копійки