В Україні спостерігається значне зниження пропозиції деякої аграрної продукції внаслідок несприятливих погодних умов та окупація частини української території.

Зокрема, мова йде про ріпчасту цибулю та кавуни. Як пише SEEDS, потужні зливи та їхні наслідки змусили фермерів затримати початок збору цибулі. Через несприятливі погодні умови найбільше постраждали аграрії із західної частини нашої країни.

Водночас фермери з центральних регіонів України зробили акцент на вирощуванні пізніх сортів цибулі, то ж вони розпочнуть активний збір урожаю не раніше, ніж за тиждень. Саме тому на внутрішньому ринку попит на ріпчасту цибулю набагато перевищує пропозицію. Відзначається й те, що покупці часто натрапляють на неякісну продукцію.

Ціни на цибулю, скріншот з відео
Ціни на цибулю, скріншот з відео

Пропозиція кавунів також залишається на низькому рівні. Адже забезпечити належний рівень постачання продукції місцеві виробники не можуть. У результаті у продаж надходить імпортний товар, відповідно, ціни на кавуни не знижуються.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Аналітики вважають, що очікувати на зниження вартості кавунів не варто. Водночас фермери з територій, підконтрольних Україні, не можуть повноцінно задовольнити присутній попит покупців на кавуни.

Ціни на кавуни та дині, скріншот з відео
Ціни на кавуни та дині, скріншот з відео

Нагадаємо, ціни на молоко ростуть як на дріжджах: чи зупиниться здорожчання найближчим часом

Як повідомляв "Знай.ua", у Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану

Також "Знай.ua" писав, шахраї обводять довкола пальця людей, які постраждали від війни: на що звернути увагу, щоб не залишитися без копійки