Через війну з росією та тимчасову окупацію південних областей, в Україні заговорили про можливий дефіцит баштанних на прилавках продавців. Та передусім відчутним став ріст цін на них.

Українцям показали, які цінники встановили продавці на кавуни та дині у середині серпня на полицях великих супермаркетів – Ашан, ЕкоМаркет та АТБ.

Попри те, що на календарі вже середина серпня й українці як зазвичай чекають зменшення вартості цих товарів, цінники на кавуни та дині в Україні не поспішають знижуватися.

Кавуни, кадр з відео
Кавуни, кадр з відео

Наприклад, на кавуни у торговій мережі "Ашан" встановлено ціну на рівні 33,90 грн/кг. Водночас в "ЕкоМаркеті" вартість кавуна становить 25,90 грн/кг (за знижкою).

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У деяких торгових точчках можна пошукати знижки на баштанні й зекономити певну суму сімейного бюджету. Наприклад, за знижкою у мережі "АТБ" кавун можна придбати за 32,95 грн/кг. А ось кавун без насіння коштуватиме значно дорожче - за цей вид баштанних просять 49,95 грн/кг.

Стосовно динь станом на 15 серпня на полицях "Ашан" на цей товар встановлено цінник на рівні 87,00 грн/кг. А в "ЕкоМаркеті" дині продається за ціною 47,90 грн/кг. Водночас в "АТБ" зараз дині немає в наявності.

Вирощування дині
Вирощування дині

Нагадаємо, молочні продукти стають все дорожчими: за якою ціною зараз продають масло, молоко, сир і кефір

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні