З дитинства всі українці звикли до того, що мама чи бабуся закочують консервацію і потім не дозволяють їсти ці смаколики, адже "це на зиму".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДитинство минає, а такі установки можуть і залишатися, адже й справді потрібно дочекатися, поки консерви з тих же огірків та помідором "настояться". Але потрібно здійснювати дитячі мрії, тому ми роздобули для вас рецепт томатів, які можна буде їсти вже через кілька годин.
Сезон помідорів у розпалі, і традиційно саме зараз їх заготовляють на зиму. Зазвичай роблять це у вигляді консервації. А ще можна зберегти томати за італійським рецептом - зав'ялити. Як це правильно зробити, розповів Шеф та експерт реаліті Нового каналу "На ножах" Алекс Якутов.
Інгредієнти:
• Помідори "сливка" – 2 кг;
• Сухий орегано – 50 г;
• Базилік – 150 г;
• Часник – 1 головка;
• Сіль, перець, цукор – за смаком.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Готуємо спочатку всі інгредієнти. Помідори та базилік добре промиваємо. Часник очищаємо від лушпиння.
2. Томати розрізаємо на половинки і викладаємо вгору розрізом в гастроємність на пергамент.
3. Посипаємо невеликою кількістю солі та цукру, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.
4. Тоненько нарізаємо часник і кладемо на кожну половинку помідора.
5. Розігріваємо духовку до 100 градусів та ставимо помідори на 10 годин. Млявим при відкритих дверцятах.
6. Вийдуть ароматні помідори на зиму, які можна зберігати сухими у звичайній банці, герметичному пакеті на застібці, або ж можна залити їх олією, якій помідори віддадуть свій аромат. І коли ви будете варити суп, готувати пасту або різотто, можете додавати їх у страви або подавати разом із сиром як закуску.
Нагадаємо, про найправильніший рецепт сирників зі сметаною: енергія та заряд бадьорості на весь день.
Раніше ми повідомляли про простий рецепт ароматного полуничного варення без варіння: 30 хвилин і на зиму все готове.