З дитинства всі українці звикли до того, що мама чи бабуся закочують консервацію і потім не дозволяють їсти ці смаколики, адже "це на зиму".

Дитинство минає, а такі установки можуть і залишатися, адже й справді потрібно дочекатися, поки консерви з тих же огірків та помідором "настояться". Але потрібно здійснювати дитячі мрії, тому ми роздобули для вас рецепт томатів, які можна буде їсти вже через кілька годин.

В'ялені томати, скріншот Youtube
В'ялені томати, скріншот Youtube

Сезон помідорів у розпалі, і традиційно саме зараз їх заготовляють на зиму. Зазвичай роблять це у вигляді консервації. А ще можна зберегти томати за італійським рецептом - зав'ялити. Як це правильно зробити, розповів Шеф та експерт реаліті Нового каналу "На ножах" Алекс Якутов.

Інгредієнти:

• Помідори "сливка" – 2 кг;

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

• Сухий орегано – 50 г;

• Базилік – 150 г;

• Часник – 1 головка;

• Сіль, перець, цукор – за смаком.

Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу
Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Готуємо спочатку всі інгредієнти. Помідори та базилік добре промиваємо. Часник очищаємо від лушпиння.

2. Томати розрізаємо на половинки і викладаємо вгору розрізом в гастроємність на пергамент.

3. Посипаємо невеликою кількістю солі та цукру, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.

4. Тоненько нарізаємо часник і кладемо на кожну половинку помідора.

5. Розігріваємо духовку до 100 градусів та ставимо помідори на 10 годин. Млявим при відкритих дверцятах.

6. Вийдуть ароматні помідори на зиму, які можна зберігати сухими у звичайній банці, герметичному пакеті на застібці, або ж можна залити їх олією, якій помідори віддадуть свій аромат. І коли ви будете варити суп, готувати пасту або різотто, можете додавати їх у страви або подавати разом із сиром як закуску.

В'ялені томати, кадр з відео
В'ялені томати, кадр з відео

Нагадаємо, про найправильніший рецепт сирників зі сметаною: енергія та заряд бадьорості на весь день.

Раніше ми повідомляли про простий рецепт ароматного полуничного варення без варіння: 30 хвилин і на зиму все готове.