Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович розповіла про збільшення мінімальної пенсії в Україні до 3000 грн, проте виплачувати будуть не всім

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

До кінця 2022 року українським пенсіонера ще два рази будуть підвищувати виплати. Про це в прямому ефірі Національного Телемарафону розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Зокрема мова йде про жовтень та грудень. Зі слів міністерки, особи, які досягли 70-річного віку та мають повний страховий стаж з 1 жовтня отримуватимуть мінімальну пенсію у розмірі 3000 грн.

"Тобто таким категоріям пенсіонерів, незалежно від їх рівня доходів, пенсія становитиме не менше 3000 грн. Людям, у яких менше страховий стаж, відповідно, пенсія буде підвищуватися пропорційно", - сказала вона.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, заплановано ще два підвищення пенсійних виплат. Як відомо, на жовтень заплановано підвищення заробітної плати до 6700 грн, у зв'язку з цим будуть перераховані й пенсії іншим категоріям осіб та соціальні виплати, пенсії по інвалідності.

Наступне підвищення пенсій відбудеться у грудні. такий перерахунок запланований із підвищенням прожиткового мінімуму до 2684 грн. Відповідно зростуть не тільки виплати пенсіонерам, а й малозабезпеченим та особам, що отримують виплати по інвалідності.

"Також запланований перерахунок всіх пенсій та допомог вже в грудні, коли у нас в черговий раз підвищиться на 3,5% прожитковий мінімум", - підкреслила Оксана Жолнович.

Нагадаємо, українцям доплатять за понаднормовий стаж: на яку пенсію розраховувати.

До слова, допомога для обраних: українським пенсіонерам виплатять по 6600 грн, проте отримають не всі.

Раніше ми писали, що українці мають право на кілька видів пенсій, але отримають мізер