Українцям детально пояснили, від чого залежить розмір доплати за понаднормовий стаж. Відповідне пояснення з'явилося на сторінці Пенсійного Фонду України у фейсбуці.

Згідно з поясненням, доплата за наднормовий стаж вираховується на основі тривалості страхового стажу та розміру пенсії особи, обчисленої за формулою, наведеною у статті 27 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (в залежності від набутого страхового стажу та заробітної плати).

У Пенсійному Фонді України навели конкретний приклад який добре демонструє процес відповідного розрахунку.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

"Розмір пенсії жінки, обчислений за формулою з урахуванням страхового стажу 45 років 7 місяців, становить 2800 грн. Вона має 15 років стажу понад 30 років. За 15 років понаднормового стажу до пенсії нараховується доплата в розмірі 15%. Оскільки розмір пенсії, обчислений з урахуванням набутого стажу та заробітку (2800 грн) перевищує прожитковий мінімум для непрацездатних осіб (2027 грн), то доплата обчислюється з такого прожиткового мінімуму.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний Фонд України

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

То ж, як пояснили у ПФУ, розмір доплати за понаднормовий стаж у цьому випадку становить 304,05 грн: 2027,00 грн х 15 %, де: 2027,00 грн – прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 01.07.2022).

Там додають, що якщо розмір пенсії, обчислений за формулою, не перевищує прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, то розмір доплати визначається виходячи з обчисленої пенсії.

Нагадаємо, підполковник пригадав, як танкісти прорвалися до своїх із Маріуполя: шокуючі деталі виходу українських захисників з оточення

Як повідомляв "Знай.ua", психологиня Марія поділилася словами доньки, які та сказала, проводжаючи маму на війну: "Коли почали бомбити..."

Також "Знай.ua" писав, хто насправді закриває небо над Україною: "Крилата ракета не досягне цілі та нікого не вб'є"