Про це депутат написав на своїй сторінці у Facebook, передає видання «Хрещатик».

«Ранок 14 лютого шокував новиною про пожежу у Київській гімназії східних мов №1, що на вул. Львівська, 25 Святошинського району. Наразі 1200 гімназистів вимушені були перейти на дистанційне навчання. Але з наступного тижня адміністрація гімназії домовилася про розміщення учнів для навчання офлайн у сусідніх навчальних закладах», - написав Георгій Зантарая.

За його словами, столична влада ігнорувала прохання директорки гімназії капітально відремонтувати будівлю, яка побудована ще у 1936 році.

«Це одна із найстаріших шкіл столиці. Майже 90 років – і жодного капітального ремонту. Я як представник японського бойового мистецтва розумію наскільки важливий даний навчальний заклад. Київська гімназія східних мов – це єдиний лінгвістичний заклад, де поглиблено вивчають східні мови, починаючи з 1-го класу. Відбудова гімназії має стартувати якнайшвидше», - додав депутат.

Георгій Зантарая звернувся до своїх колег депутатів розпочати відновлення будівлі гімназії у найкоротші терміни.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

«Тому я звертаюся до своїх колег. Наше завдання зараз як депутатів Київської міської ради – обʼєднатися, незалежно від кольорів, які ми представляємо, незважаючи на внутнішні міжусобиці. Ми повинні розпочати відновлення будівлі гімназії у найкоротші терміни! Девіз гімназії: «Ми №1 завжди і в усьому!», тож давайте і ми проявимо своє лідерство та готовність до цілеспрямованих дій!», - резюмував Георгій Зантарая.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Георгій Зантарая заявив, що відновлення районних рад у Києві не вирішить жодних проблем.