Президент Володимир Зеленський доручив уряду відреставрувати костел Святого Миколая, який постраждав від пожежі в ніч на 4 вересня.
Про це йдеться в листі президента Володимира Зеленського на ім'я Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Прошу вжити невідкладних заходів щодо забезпечення проведення реставраційних робіт у пам'ятці архітектури національного значення – костелі Святого Миколая, постраждалому від пожежі, та встановлення там нового органу", – підкреслив Володимир Зеленський у листі.

Наслідки пожежі в костелі святого Миколая в Києві (фото-прес-служба МВС)
Наслідки пожежі в костелі святого Миколая в Києві (фото-прес-служба МВС)

Також Володимир Зеленський зазначив, що до кінця реставрації потрібно забезпечити концертну діяльність виконавців Національного будинку органної та камерної музики на інших сценічних майданчиках.

При цьому президент доручив Шмигалю активізувати реалізацію проекту "Будинок музики" – відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2020 року № 329"Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму". Про проведені роботи прем'єр-міністр повинен інформувати президента щомісяця.

Нагадаємо, що 4 вересня в костелі Святого Миколая сталася пожежа. За попередньою інформацією ДСНС, пожежа в костелі сталася через коротке замикання в органі під час репетиції артистів Національного будинку органної та камерної музики. Перекриття костелу не постраждали. Загиблих і травмованих не було.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадавши, символи нашої байдужості: 8 архітектурних перлин України, які перетворюються на спогади

Раніше Знай писав, що київським естетам пообіцяли музичну "віддушину", встановлені жорсткі терміни:"не пізніше". Жодних подробиць будівництва прес-служба не розкриває

Також Знай повідомляв, что легендарний костел Святого Миколая в Києві отримав нове "обличчя": не гірше Ейфелевої вежі, чарівні кадри. Вечірній храм пробуджує цілий спектр неповторних емоцій